dijous, 28 de febrer del 2013

CONSELLS PER A NADONS

EL NADÓ TÉ LA PELL ATÒPICA.
Usualment sol anar acompanyat d'altres factors que poden tenir un origen genètic com poden ser l'asma, al.lèrgies, etc.
Es caracteritza per la formació de ronxes vermelloses, que solen picar presentant un aspecte de sequetat, preferiblement apareix en els plegs, la cara, o qualsevol altra part del cos.
Es solen combinar periodes de major bonança amb altres on la pell presenta aquesta simptomatologia de forma molt acusada. La major part dels casos es resolen abans dels 12 anys de vida, però mentre dura pot encarir molt el cost de la llar amb productes farmacèutics especialitzats entre d'altres.
Us donaré una recepta que us pot anar molt bé per poder aconseguir un sabó natural que no danyi la pell, molt fàcil de fer i que es podrà usar si és necessari a diari.
Es recomana no usar roba de llana o similar, és important evitar focus d'aire calent i l'aigua del bany ha de ser tèbia, mai calenta, ja que pot agreujar la simptomatologia.

SABÓ PER A PELLS ATÒPIQUES
0,75L d'aigua destilada
1 grapat de fulles i flors de sabonera (Saponaria officinalis flos)
1 grapat de grana de llinet (Linum utisatissimum llavor )
1 grapat de flocs de civada
1 grapat de flors d'espígol 
 S'escalfa l'aigua, s'hi aboquen els ingredients, quan s'ha refredat es cola la part que utilitzarem pel bany o dutxa d'aquell dia i la resta es deixa macerant, fins quan s'hagi d'utilitzar. Dura fins a una setmana si és estiu a la nevera i fins a dues a l'hivern.

CREMA PER A DESPRÉS DEL BANY
Les pells atòpiques necessiten hidratar-se constantment, és senzill preparar un body-milk que ens servirà per reduir la picor, alhora que hidrata la pell. Pelem dues penques d'àloe (Aloe vera, Aloe saponaria...) de forma que no quedi ni pell ni làtex. Les passem per la picadora, i al resultat li afegim 1/4 d'oli d'oliva verge o d'ametlles dolces.


CRISTINA VIÑAS, Fitoterapeuta 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada